Ingrediรซnten
1 tam konijn
110 gram boter
500 gram gedroogde (blauwe) pruimen
3 el cranberries
zout en peper
1 middelgrote winterwortel
peterselie en selderij
4 sjalotjes
2 kruidnagels
5 gekneusde peperkorrels
1 laurierblad
tijm en marjolein
6 koppen droge rode wijn
1 1/2 kop azijn
1 kop olijfolie
Omschrijving
Snipper zowel de wortel als de sjalotjes en voeg deze samen met de kruiden en specerijen. Leg alles in een diepe schaal. Leg hier boven op het konijn en overschenk het konijn met de wijn, azijn en olijfolie. Laat dit op een koele plaats 24 uur marineren. Hussel af en toe het geheel. Zet de gedroogde pruimen in lauw-warm water in de week.
Haal het konijn uit de marinade en dep deze droog (keukenpapier). Bestrooi het konijn met zout en peper. Smelt de boter in de pan en bak het konijn rondom bruin. Giet de marinade door een zeefje en laat de marinade vervolgens tot 2/3 inkoken. Doe de geweekte pruimen en de ingekookte marinade bij het konijn en laat dit ca. 45 min. in gesloten pan gaar stoven.
Roer op het laatste moment de cranberries door de saus.
Serveertip! Gestoofd konijn is overheerlijk met rode kool, gekookte krielaardappeltjes en een goede Franse rode wijn.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 24 uur marineren
Kooktijd: 60 minuten
Totaal: 25 uur
Download