Wij zoeken versterking voor ons team! πŸ“ Klik hier voor onze actuele vacatures!

  • Welkom
  • Assortiment
    • Gevogelte
    • Wild
    • Lamsvlees
    • PatΓ©
    • Franse conserven
    • Traiteur
    • Wijn
  • Horeca
    • Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact

Bretons konijn

recept is voor 4 personen

IngrediΓ«nten

1 tam konijn

110 gram boter

500 gram gedroogde (blauwe) pruimen

3 el cranberries

zout en peper

1 middelgrote winterwortel

peterselie en selderij

4 sjalotjes

2 kruidnagels

5 gekneusde peperkorrels

1 laurierblad

tijm en marjolein

6 koppen droge rode wijn

1 1/2 kop azijn

1 kop olijfolie

Omschrijving

Snipper zowel de wortel als de sjalotjes en voeg deze samen met de kruiden en specerijen. Leg alles in een diepe schaal. Leg hier boven op het konijn en overschenk het konijn met de wijn, azijn en olijfolie. Laat dit op een koele plaats 24 uur marineren. Hussel af en toe het geheel. Zet de gedroogde pruimen in lauw-warm water in de week.
 
Haal het konijn uit de marinade en dep deze droog (keukenpapier). Bestrooi het konijn met zout en peper. Smelt de boter in de pan en bak het konijn rondom bruin. Giet de marinade door een zeefje en laat de marinade vervolgens tot 2/3 inkoken. Doe de geweekte pruimen en de ingekookte marinade bij het konijn en laat dit ca. 45 min. in gesloten pan gaar stoven.
 
Roer op het laatste moment de cranberries door de saus.
 
Serveertip! Gestoofd konijn is overheerlijk met rode kool, gekookte krielaardappeltjes en een goede Franse rode wijn.


Bereidingstijd

Voorbereiding: 24 uur marineren

Kooktijd: 60 minuten

Totaal: 25 uur


Download

Op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Werken bij Wildhandel Treuren?

Bekijk hier onze actuele vacatures

 
 
 

Contactgegevens

Jonker Fransstraat 61

3031 AM Rotterdam

010 – 412 46 99

info@treuren.nl

Openingstijden winkel

DI & WO10:00 – 18:00 uur

DO & VRIJ09:00 – 18:00 uur

ZA09:00 – 17:00 uur

ZO & MAGesloten
 

HORECA leveranties

MA t/m ZA
Rotterdam en omstreken

MA, WO & VRIJ
Den Haag, Scheveningen en omstreken

Facebook

Treuren wild gevogelte en traiteur

4 uur geleden

Treuren wild gevogelte en traiteur
Lamsvlees hoort bij de lente ✨ Op onze site vind u een aantal recepten om met overheerlijk lamsvlees aan de slag te gaan! Zoals dit recept voor een boterzachte lamsbout uit de oven! πŸ‘treuren.nl/recept/boterzachte-lamsbout/Treuren maakt je blij! πŸ’š ... Bekijk meerBekijk minder

Klik hier voor de foto

Bekijk op Facebook
· Deel

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen via e-mail

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten.
Klik om de fout te tonen
Fout: Serverconfiguratiefout

Instagram

Onze toonbank ligt er weer prachtig Γ©n goed gevul Onze toonbank ligt er weer prachtig Γ©n goed gevuld bij voor het weekend. Waar maken wij u dit weekend blij mee? πŸ“

Treuren maakt je blij! πŸ’š
Nieuws in ons traiteursassortiment πŸ’« Overheerli Nieuws in ons traiteursassortiment πŸ’« Overheerlijke quiches! Een klassieke quiche lorrainne Γ©n een vegetarische quiche met spinazie en ricotta. 🌱

De quiches wegen 350 gram per stuk en kosten €9,75

Treuren maakt je blij! πŸ’š
Confit de canard is de Franse klassieker die van e Confit de canard is de Franse klassieker die van elke dag een feestje maakt! πŸ‡«πŸ‡·

En de confit is ook redelijk gemakkelijk te bereiden! Het is een kwestie van het eendenboutje (in de vacuum verpakking) 20 minuten in heet water verwarmen (niet koken) en hierna eventjes kort (zonder vacuum verpakking) onder de grill leggen. Zo krijg de eendenbout een knapperige randje, maar blijft het vlees tegelijkertijd ook heerlijk mals. πŸ¦†

Treuren maakt je blij! πŸ’š
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #confit #confitdecanard #canard #duck #eend
Echte liefde mag ook een dagje later… πŸ’š Ook v Echte liefde mag ook een dagje later… πŸ’š Ook vandaag hebben wij de overheerlijke harten-kipburgers! πŸ“ 
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #kipburger #kipburgers
Gestrikt voor het weekend ✨ deze fazanten worden Gestrikt voor het weekend ✨ deze fazanten worden in onze werkplaats voorzien van een stukje spek om uitdroging in de oven te voorkomen. 

Eet bij de fazant traditioneel zuurkool of geroosterde wintergroenten als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en bijvoorbeeld venkel. Een overheerlijk weekend! πŸ’š
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers
VACATURE | Winkelpoelier (leerling) πŸ’« Het nieu VACATURE | Winkelpoelier (leerling) πŸ’«

Het nieuwe jaar direct beginnen met een nieuwe uitdaging? Wij hebben een bijzonder mooie nieuwe functie openstaan binnen Treuren. Namelijk de functie van poeliers-leerling! In deze functie draai je dagelijks mee in ons familiebedrijf en wordt jou het vakmanschap van het authentieke poeliers- en slagersvak geleerd. Van kruiden, fileren, ontbenen, plukken tot (voor de échte liefhebber) zelfs het villen. 🦌

Je hoeft geen ervaring te hebben in het poeliers en/of slagersvak maar wel een bak enthousiasme, goede zin en interesse in onze producten. Heb je interesse gekregen in deze functie? Lees dan snel verder op onze website! 

Treuren maakt je blij! πŸ’š
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #vacature #vacaturerotterdam
Tam konijn in de spotlight! 🐰 Konijnnenvlees is Tam konijn in de spotlight! 🐰 Konijnnenvlees is mals en zacht van structuur maar juist sappig qua smaak. Daarnaast is konijn lichtverteerbaar en een bron van omega 3-vetzuren. πŸ’š En daardoor past konijn helemaal in het straatje van de goede voornemens! 

Ook is konijn ontzettend veelzijdig en komt zowel goed tot zijn recht in stoofschotels als tijdens het grillen of bij een bereiding in de oven! πŸ’«

Treuren maakt je blij! πŸ“
Het nieuwe jaar bracht helaas ook een griepgolf me Het nieuwe jaar bracht helaas ook een griepgolf met zich mee. Blijf gezond en boost de weerstand met huisgemaakte kippensoep! 🍲

Ga zelf aan de slag met ons recept van de website of haal onze kant-en-klare (bevroren) kippensoep in de winkel. πŸ“

Treuren maakt je blij! πŸ’š
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #kippensoep #kippensoepje #chickensoup
Onze parelhoenrollade gevuld met pruimen in rode w Onze parelhoenrollade gevuld met pruimen in rode wijn saus is altijd een succes op tafel! ✨

Alles van onze traiteursafdeling is kant-en-klaar en hoeft u alleen nog maar eventjes op te warmen in de oven of magnetron.

Treuren maakt je blij! πŸ’š
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers

Β©2021 Treuren Wildhandel Rotterdam | Slagerij Rotterdam

Ontwikkeld door: BURO210

  • Welkom
  • Assortiment
    • - Gevogelte
    • - Wild
    • - Lamsvlees
    • - PatΓ©
    • - Franse conserven
    • - Traiteur
    • - Wijn
  • Horeca
    • - Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact