In onze winkel verkopen wij het volgende assortiment

Drie fantastisch mooie wijnen van wijnhuis Montgravet uit Frankrijk. De meeste wijnen van Montgravet zijn afkomstig uit de Languedoc.

 
Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. Dit biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met uiteenlopende druivenrassen. De rode en de rosé-wijnen van Montgravet komen uit het warme gedeelte van de Languedoc en zijn heerlijk zacht en toegankelijk.
 
De Montgravet Sauvignon komt uit de de Côtes de Gascogne, een gebied aan de kust van de Atlantische Oceaan ten noorden van de Bordeaux. De Gascogne staat vanwege zijn koele klimaat bekend om zijn frisse en aromatische witte wijnen.
 

Montgravet Sauvignon Blanc

Stuivend en opwekkend met de smaak van verse appel en citrus, en exotisch fruit zoals lychees en perzik. Te serveren als aperitief, bij salades of bij schelp- en schaaldieren. 
 

Montgravet Syrah Rood

Vol en rond met een pittige bessensmaak en zwoele kersen. De structuur is buitengewoon soepel.Te serveren als aperitief, bij lichte vleesgerechten of bij Camembert of andere witschimmelkazen. 
 

M. by Montgravet Grenache Rosé

Heerlijk als aperitief en als begeleider van tapas, charcuterie, gegrilde (inkt)vis, BBQ, hummus, Caesar salad en pasta(salades).
 
Nu voor €7,95 per fles of 6 flessen voor €42,90. Er mag gecombineerd worden!

Ramón Roquet

 

Speciaal voor de zomer hebben wij twee prachtige wijnen uit de Spaanse streek Cataluya; namelijk de wijnen van Ramón Roquet.
 
Ramón Roquet begon als ooit kleinschalig familiebedrijf, maar het succes nam een vlucht en zij groeide uit tot een groot bedrijf met vele hectares aan wijngaarden en meerdere wijnkelders. Maar het mooie aan dit familiebedrijf is dat ze ondanks hun grootschaligheid hun oorspronkelijke roots nooit verlaten hebben. Al in de twaalfde eeuw was de familie Roqueta actief in de wijnbouw in hun geboortestreek Pla de Bages in het uiterste noorden van Catalunya. Toen Don Ramón Roqueta daar in 1898 een winkel opende om zijn wijn te verkopen werd de wijnproductie voor het eerst een commerciële aangelegenheid.

 

Chardonnay

De koele invloed van de wind uit de Pyreneeën is duidelijk te proeven. Macabeo zorgt voor een minerale en witfruitige frisheid. De langzaam gerijpte chardonnay geeft de wijn structuur en lengte. Te serveren als aperitief of begeleider van lichte hapjes, zeevruchten en salades.

 

Tinto

Rijp rood en zwart fruit, lichte aroma’s van eikenhout, wat drop en chocola, en een zachte, romige structuur. Allround wijn, lekker bij onder andere pasta’s en verschillende vegetarische of vleesgerechten.

 

Nu voor €7,95 per fles of 6 flessen voor €42,90. Er mag gecombineerd worden!

Zin in een krachtige rode wildwijn?

 
Domaine de Grangeneuve Esprit de Grenache is een rode Franse wijn uit de Rhône streek. Het verhaal achter deze wijn is dat de handgeplukte trossen grenache van gemiddeld zeventig jaar oude stokken komen, aangeplant op een oud Rhôneperceel. De oogst gaat drie weken in betonnen cuve waarin de temperatuur van de gistende massa kan oplopen tot wel dertig graden Celsius. De most wordt dagelijks omgeroerd zodat het vruchtensap de mooiste aroma’s kan opnemen.
 
Hieruit komt een elegante rode charmeur met nobele tannines die juist de koude januari maand iets kan opwarmen. De Esprit de Grenache is een elegante rondeur met een prettige, vlezige fruitigheid. De lekkerste wildwijn bij haas, hazenpeper, hert of ree, wildzwijn én eend!

 

Nu voor €12,95 per fles

Doosvoordeel 6 flessen voor slechts €59,95