In onze winkel verkopen wij het volgende assortiment

Scharrelkippen van topkwaliteit!

 

De scharrelkippen die wij sinds de jaren ’70 verkopen zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze kippen hebben een goed leven gehad waarin goede uitgebalanceerde voeding (100% plantaardig!) en veel ruimte centraal heeft gestaan. Het resultaat: overheerlijk smakende kippen met stevig vlees en stevige botten.

 

Poulet Noir

Zwarte kip met zwarte poten; vrije uitloop en de voeding bestaat voor 75% uit granen. Resultaat: een stevige wit vlezige kip, bijzonder vetarm en zeer geschikt voor traditionele braadgerechten zoals bijv. Coq au Vin.

 

Poulet des Landes

Goudbruine kippen die vrij hebben rondgescharreld zonder omheining in de bosrijke omgeving van des Landes. Het voer bestaat voor minimaal 80% uit granen. Resultaat: geel vlezige kip met een met een volle eigen smaak. Zeer geschikt om te braden in oven of braadpan.

 

Poulet de Bresse

De Rolls Royce onder de kippen. Het klimaat van het gebied Bresse, de vrijheid, het beste voer en de zorg en toewijding van de boer maken uiteindelijk een product dat door topkoks over de gehele wereld wordt gewaardeerd om haar excellente kwaliteit. Stevige botten, stevig wit vlees, een blanke huid en een volle ronde smaak. Kortom; kip eten in zijn puurste vorm. Een Bresse komt het beste tot zijn recht bij langzame braadprocessen in pan of in oven. De ultieme smaakexplosie bereikt u door stukjes truffel onder de huid te steken.

 

Franse Maïskip

De kip met de bekende gele kleur. Vroeger kwamen deze kippen uitsluitend uit Frankrijk, maar tegenwoordig zijn er ook pluimveehouderijen in Nederland en België die deze kippen houden. Het voer van deze kippen is voor 80% mais, waardoor het vlees en het vel gelig worden. De maïskip is een makkelijk te bereiden en lekkere kip. Door zijn iets vettige huid en vlees is de kip bijzonder geschikt voor aan de grill!

 

Ander gevogelte

Het gehele jaar door hebben wij een breed assortiment gevogelte in huis. Wij zijn tenslotte de specialist! In de toonbank zult u bijvoorbeeld altijd parelhoen en kwartels aantreffen. Maar ook voor eend, kalkoen, gans en duif bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres.

 

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een ruime keuze aan gerookte producten.

 

Zoekt u een product dat hier niet vermeld staat? Neem dan gerust contact met ons op. Niet alles wat wij kunnen leveren staat in deze lijst. In overleg met u komen we tot een geschikt product!

 

Franse kip

 

Maiskip ca. 1 kg € 6,75 per kg
Poulet Noir ca. 1200 – 1400 gr. € 11,90 per kg
Poulet de Landes Label Rouge € 10,90 per kg
Biologische scharrelkip € 15,90 per kg
Kapoen op bestelling € 19,50 per kg
Filet de Landes € 22,90 per kg
Maiskippenpoten des Landes € 14,50 per kg
Poulet de Bresse; panklaar € 24,50 per kg
Piepkuikens; poussins ca. 400 gr. € 9,80 per kg
Maiskipfilet € 17,40 per kg
Gerookte kipfilet € 1,75 per 100 gr

 

Gildehoen; kippen met meer ruimte, beter voer en een langer leven

 

Braadkip heel ca. 1 – 1,6 kg € 6,50 per kg
Kippenpoten van gildehoen  € 8,90 per kg
Kipfilet van gildehoen € 17,00 per kg
Kipdrumsticks van gildehoen € 8,90 per kg
Kipkrabonades van gildehoen € 8,90 per kg
Kipdijfilet € 13,90 per kg
Kippenvleugels van gildehoen € 6,50 per kg
Kippenlever van gildehoen € 7,90 per kg

Parelhoen

 

Parelhoen is het hele jaar door te verkrijgen. Het vlees is licht van kleur en eigenlijk wel te vergelijken met dat van een kip. Wij hebben hele parelhoenders en ook delen van de parelhoen.

Parelhoen heeft een kerntemperatuur van 75°C. De parelhoenboutjes met geitenkaas en de parelhoenboutjes in marinade gaan beiden 50 minuten in de oven op 180 °C.

 

Parelhoen heel 2 a 3 pers € 11,85 per stuk
Parelhoenfilet met vel + vleugel € 24,50 per kg
Parelhoenfilet met vel € 28,50 per kg
Parelhoenfilet geheel schoon € 33,50 per kg
Parelhoenbouten € 3,60 per stuk
Parelhoenpaupiëtte  in marinade € 4,65 per stuk
Parelhoenbout   gevuld met geitenkaas € 4,65 per stuk
Parelhoendijen met vel z/bot gemarineerd € 2,55 per 100 gr

Kwartels

Kwartels zijn kleine hoenderachtigen die behoren tot de familie van de fazantachtigen. Ze zijn eigenlijk het kleinste gevederde wild in ons assortiment. Ze wegen tussen de 160 – 180 gram per stuk. Het vlees is in ongebraden toestand blank van kleur.

 

De kwartel is het hele jaar door te verkrijgen en ook op verschillende manieren te bereiden. Zoals in de pan, in de oven en op de BBQ. Ook hebben wij gevulde kwartels met bijvoorbeeld een farce van gevogelte gehakt, cognac, rozijnen en room.

 

Kwartel heeft een kerntemperatuur van 75°C. Een kwartel uit de oven moet eerst even rondom bruin gebakken worden, in ongeveer 3 minuten in de pan. Leg hem hierna nog 10 a 15 minuten in de oven op 180°C.

Kwartels € 3,60 per stuk
Kwartels gefileerd € 4,00 per stuk
Kwartels ontbeend om te vullen € 4,65 per stuk
Scharrelkwartel € 4,60 per stuk
Gevulde kwartels* € 6,75 per stuk
Kwarteleieren 18 stuks € 3,60 per doos

* gevuld met een farce van gevogelte gehakt, cognac, rozijnen en room 

Franse eend

 

De eend is een prachtig stukje waterwild! Wij hebben zowel wilde eenden als tamme (boerderij) eenden. Het jacht seizoen voor eenden begint in Nederland vroeg, namelijk al op 15 augustus en duurt tot ongeveer 31 januari. Een wilde eend weegt panklaar tussen de 450 – 750 gram. De vleeskleur is in niet gebraden toestand rood-bruin.

 

Daarnaast hebben wij filets de cannette (eendenborstfilet van de vrouwelijke eend). Deze wegen ongeveer 200 gram per stuk en zijn genoeg voor 1 persoon. Filets de canard (eendenborstfilets van de woerd/mannelijke eend) wegen tussen de 300 – 400 gram per stuk. Hier kunt u gemakkelijk met twee personen van eten. De filets hebben een redelijke dikke vet laag die het vlees super mals maken.

 

  • Een hele wilde eend uit de oven moet ongeveer 20 minuten garen op 180°C. 
  • Een hele tamme eend uit de oven moet ongeveer 1 uur garen op 200  °C. 

Bij de eendenborst filets kunt u het beste eerst aan de vetkant schuin inkerven met een mes er daarna kort bakken in een droge koekenpan. Eerst ongeveer 5 minuten op de vet kant, hierna nog 2 minuten op de vleeskant. En dan 10 minuten rusten onder aluminium folie. 

 

De kerntempratuur van eendenborstfilet is (medium) 65°C

 

Gerookte eendeborst heel € 5,90per 100 gr

Barbarie eend heel, ca. 1400 gram, 3 pers € 11,85 per kilo
Eendenborstfilet ca. 180 of ca. 350 gr € 2,55 per 100 gr
Confit de Canard € 2,35 per 100 gr
Eendenbouten ca. 350 gram € 12,90 per kg
Eendenbouten ca. 200 gram € 13,90 per kg
Eendenlever hele of deel van de lever € 8,50 per 100 gr
Eendenlever krullen of plakken  € 10,50 per 100 gr
Eendenmaagjes geconfijt € 7,90 per 300 gr
Gerookte eend gesneden ca. 90 gr € 6,25 per pakje

Kalkoen

 

Kalkoen is familie van de kip, herkenbaar aan zijn naakte rode kop met vlezige blauwe en rode lellen aan beide kanten van zijn snavel. Een kalkoen heeft wit vlees en weegt geplukt tussen de 2 en 8 kilo. Een hele kalkoen uit de oven is een feestelijk gerecht dat graag gegeten wordt tijdens Thanksgiving en Kerst. Toch is een kalkoen braden niet zo makkelijk als het lijkt. Het vlees kan snel droog worden, vraag daarom vetspek en een receptje mee als u de kalkoen komt ophalen.

 

Kalkoen heeft een kerntemperatuur van 75°C.

 

Kalkoen heel ca. 2 t/m 8 kg € 10,50 per kg
Gevulde kalkoen kastanje of paddenstoelen vulling € 16,50 per kg
Kalkoenpoten € 7,90 per kg
Kalkoendijen € 7,90 per kg
Kalkoendrumsticks € 6,90 per kg
Kalkoenfilet € 12,90 per kg
Kalkoenbiefstukjes € 13,90 per kg
Kalkoenhaasjes € 13,50 per kg
Kalkoenworstjes merques of naturel € 12,90 per kg
Kalkoenrollade € 18,90 per kg

 

Gans

 

Ganzenvlees is op dit moment nog niet heel populair in Nederland terwijl het een prachtig eerlijk stukje scharrelvlees is. Eerlijk is eerlijk; een gans bereiden is wel een uitdaging. Belangrijk is dat hij op lage temperatuur gaart en niet te lang. Ganzenvlees is wit-roze van kleur voor bereiden, en wit na bereiding.

 

De kerntemperatuur van een gans is 75°C.

 

Tamme ganzenborsten € 2,55 per 100 gr
Tamme gans vers Frankrijk ca. 3 kg € 24,50 per kg
Tamme gans heel (diepvries) ca. 3 kg, 4 pers € 13,50 per kg
Wilde gans € 19,50 per stuk
Wilde ganzenborst € 19,50 per kg
Wilde ganzenbouten € 9,50 per kg
Ganzenlever vers/rauw hele of een lob € 8,90 per 100 gr
Ganzenleverkrullen of plakken € 10,90 per 100 gr
Gerookte ganzenborst € 3,95 per 100 gr

 

Duif

 

Ook wel de bosduif, ringduif, koolduif of (in jagersjargon) ‘blauwe’ genoemd. Panklaar weegt een duif ongeveer 200-300 gram. Het vlees is donkerbruin, zowel in gebraden als niet gebraden toestand.

 

Een hele duif uit de oven moet ongeveer 15 a 20 minuten garen op 180°C.

 

Franse tamme duif ‘Anjou’ € 25,50 per kg
Wilde duif heel of gefileerd, 1 pers € 5,90 per stuk

De Poulet de Bresse: de beroemde kip uit Frankrijk!

 

Bresse kip, of zoals de Fransen zeggen “Poulet de Bresse”, is een kippenras uit de Bresse regio in Frankrijk. Het is het enige gevogelte ter wereld met een gecontroleerde herkomstbenaming en kweek is aan uiterst strenge regels gebonden. Zo mogen de in totaal 300 kwekers van Poulet de Bresse hun eendagskuikens uitsluitend kopen bij geselecteerde kwekerijen in de Bresse streek. De eerste 5 weken blijven de kuikens binnen in ruime hoenderhokken en krijgen de kuikens uitsluitend granen die afkomstig zijn uit de Bresse streek. Op de eerste dag van de zesde week mogen de jonge kippen naar buiten. Hier scharrelen de Bresse kippen op de mooie groende weides op de vruchtbare grond van de Bresse regio. Aan ruimte geen gebrek. Bij 500 kippen dient een boer over 5000m2 vrije uitloop te beschikken. Dit betekend dat iedere Bresse kip 10m2 tot zijn beschikking heeft.

 

Wat maakt een Poulet de Bresse nou zo bijzonder? Alles! Niet voor niets wordt de Poulet de Bresse ook wel de Rolls Royce onder de kippen genoemd. Het ras, de leefomstandigheden in de Bresse streek, het klimaat, de leeftijd, de afwisselende voeding en de ruimte waarover de kippen beschikken geeft prachtige kippen met een mooie uitgesproken smaak. Stevig vlees met een pure smaakbeleving. De bereiding vraagt wel wat aandacht. Om de mooie smaak goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk tijdens het braadproces zo min mogelijk vocht en vet te verliezen. Een Bresse kip komt het best tot zijn recht gebraden in de roomboter in een ouderwetse braadpan of in de oven. Gedurende het braadproces de Bresse kip regelmatig bedruipen met het braadvocht.