Scharrelkippen van topkwaliteit die een goed leven hebben gehad! De scharrelkippen die wij sinds de jaren ’70 verkopen zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze kippen hebben een goed leven gehad en hebben goede uitgebalanceerde voeding (100% plantaardig!) en boven alles veel ruimte gehad. Het resultaat: overheerlijk smakende kippen met stevig vlees en stevige botten.
Gevogelte
In onze winkel verkopen wij het volgende assortiment
Scharrelkippen van topkwaliteit!
De scharrelkippen die wij sinds de jaren ’70 verkopen zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze kippen hebben een goed leven gehad waarin goede uitgebalanceerde voeding (100% plantaardig!) en veel ruimte centraal heeft gestaan. Het resultaat: overheerlijk smakende kippen met stevig vlees en stevige botten.
Poulet Noir
Zwarte kip met zwarte poten; vrije uitloop en de voeding bestaat voor 75% uit granen. Resultaat: een stevige wit vlezige kip, bijzonder vetarm en zeer geschikt voor traditionele braadgerechten zoals bijv. Coq au Vin.
Poulet des Landes
Goudbruine kippen die vrij hebben rondgescharreld zonder omheining in de bosrijke omgeving van des Landes. Het voer bestaat voor minimaal 80% uit granen. Resultaat: geel vlezige kip met een met een volle eigen smaak. Zeer geschikt om te braden in oven of braadpan.
Poulet de Bresse
De Rolls Royce onder de kippen. Het klimaat van het gebied Bresse, de vrijheid, het beste voer en de zorg en toewijding van de boer maken uiteindelijk een product dat door topkoks over de gehele wereld wordt gewaardeerd om haar excellente kwaliteit. Stevige botten, stevig wit vlees, een blanke huid en een volle ronde smaak. Kortom; kip eten in zijn puurste vorm. Een Bresse komt het beste tot zijn recht bij langzame braadprocessen in pan of in oven. De ultieme smaakexplosie bereikt u door stukjes truffel onder de huid te steken.
Franse Maïskip
De kip met de bekende gele kleur. Vroeger kwamen deze kippen uitsluitend uit Frankrijk, maar tegenwoordig zijn er ook pluimveehouderijen in Nederland en België die deze kippen houden. Het voer van deze kippen is voor 80% mais, waardoor het vlees en het vel gelig worden. De maïskip is een makkelijk te bereiden en lekkere kip. Door zijn iets vettige huid en vlees is de kip bijzonder geschikt voor aan de grill!
Ander gevogelte
Het gehele jaar door hebben wij een breed assortiment gevogelte in huis. Wij zijn tenslotte de specialist! In de toonbank zult u bijvoorbeeld altijd parelhoen en kwartels aantreffen. Maar ook voor eend, kalkoen, gans en duif bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres.
Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een ruime keuze aan gerookte producten.
Zoekt u een product dat hier niet vermeld staat? Neem dan gerust contact met ons op. Niet alles wat wij kunnen leveren staat in deze lijst. In overleg met u komen we tot een geschikt product!
Franse kip
Maiskip | ca. 1 kg | € 8,65 | per kg |
Poulet Noir | ca. 1200 – 1400 gr. | € 13,50 | per kg |
Poulet de Landes Label Rouge | € 13,85 | per kg | |
Biologische scharrelkip | € 18,90 | per kg | |
Kapoen | op bestelling | € 22,50 | per kg |
Filet van Poulet de Landes met vel | € 29,50 | per kg | |
Bouten van Poulet des Landes | € 19,95 | per kg | |
Poulet de Bresse; panklaar | € 29,50 | per kg | |
Piepkuikens; poussins | ca. 400 gr. | € 12,95 | per kg |
Maiskipfilet | € 19,50 | per kg | |
Gerookte kipfilet | € 2,10 | per 100 gr |
Gildehoen; kippen met meer ruimte, beter voer en een langer leven
Braadkip heel | ca. 1 – 1,6 kg | € 7,25 | per kg |
Kippenpoten van Gildehoen | € 9,75 | per kg | |
Kipfilet van Gildehoen | € 21,25 | per kg | |
Kipdrumsticks van Gildehoen | € 9,30 | per kg | |
Kipkarbonades van Gildehoen | € 10,60 | per kg | |
Kipdijfilet van Gildehoen | € 16,90 | per kg | |
Kippenvleugels van Gildehoen | € 8,25 | per kg | |
Kippenlever van Gildehoen | € 7,90 | per kg | |
Kipburgers van Gildehoen | € 7,90 | per kg |
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen en eventuele gemaakte fouten.
Parelhoen
Parelhoen is het hele jaar door te verkrijgen. Het vlees is licht van kleur en eigenlijk wel te vergelijken met dat van een kip. Wij hebben hele parelhoenders en ook delen van de parelhoen.
Parelhoen heeft een kerntemperatuur van 67°C.
De parelhoenboutjes met geitenkaas en de parelhoenboutjes in marinade gaan beiden 50 minuten in de oven op 180 °C.
Parelhoen heel | 2 a 3 pers | € 14,65 | per stuk |
Parelhoenfilet met vel + vleugel | € 29,50 | per kg | |
Parelhoenfilet met vel | € 39,50 | per kg | |
Parelhoenfilet geheel schoon | € 42,50 | per kg | |
Parelhoenbouten | € 4,25 | per stuk | |
Parelhoenpaupiëtte | in marinade | € 5,25 | per stuk |
Parelhoenbout | gevuld met geitenkaas | € 5,25 | per stuk |
Parelhoendijen met vel z/bot | gemarineerd | € 3,25 | per 100 gr |
Parelhoenrollade met pruimen | voor 2 personen | € 11,90 | per stuk |
Parelhoenrollade met pruimen | groot | € 26,50 | per kilo |
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen en eventuele gemaakte fouten.
Kwartels
Kwartels zijn kleine hoenderachtigen die behoren tot de familie van de fazantachtigen. Ze zijn eigenlijk het kleinste gevederde wild in ons assortiment. Ze wegen tussen de 160 – 180 gram per stuk. Het vlees is in ongebraden toestand blank van kleur.
De kwartel is het hele jaar door te verkrijgen en ook op verschillende manieren te bereiden. Zoals in de pan, in de oven en op de BBQ. Ook hebben wij gevulde kwartels met bijvoorbeeld een farce van gevogelte gehakt, cognac, rozijnen en room.
Kwartel heeft een kerntemperatuur van 65°C. Een kwartel uit de oven moet eerst even rondom bruin gebakken worden, in ongeveer 3 minuten in de pan. Leg hem hierna nog 10 a 15 minuten in de oven op 180°C.
Kwartels | € 4,50 | per stuk | |
Kwartels gefileerd | € 5,00 | per stuk | |
Kwartels ontbeend | om te vullen | € 5,75 | per stuk |
Kwartelfilet | ca. 35 gram per stuk | € 4,95 | per 100 gram |
Kwartelboutjes | ca. 20 gram per stuk | € 3,75 | per 100 gram |
Scharrelkwartel | € 5,10 | per stuk | |
Gevulde kwartels* | € 7,50 | per stuk | |
Kwarteleieren | 18 stuks | € 5,75 | per doos |
* gevuld met een farce van gevogelte gehakt, cognac, rozijnen en room
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen en eventuele gemaakte fouten.
Franse eend
De eend is een prachtig stukje waterwild! Wij hebben zowel wilde eenden als tamme (boerderij) eenden. Het jacht seizoen voor eenden begint in Nederland vroeg, namelijk al op 15 augustus en duurt tot ongeveer 31 januari. Een wilde eend weegt panklaar tussen de 450 – 750 gram. De vleeskleur is in niet gebraden toestand rood-bruin.
Daarnaast hebben wij filets de cannette (eendenborstfilet van de vrouwelijke eend). Deze wegen ongeveer 200 gram per stuk en zijn genoeg voor 1 persoon. Filets de canard (eendenborstfilets van de woerd/mannelijke eend) wegen tussen de 300 – 400 gram per stuk. Hier kunt u gemakkelijk met twee personen van eten. De filets hebben een redelijke dikke vet laag die het vlees super mals maken.
- Een hele wilde eend uit de oven moet ongeveer 20 minuten garen op 180°C.
- Een hele tamme eend uit de oven moet ongeveer 1 uur garen op 200 °C.
Bij de eendenborst filets kunt u het beste eerst aan de vetkant schuin inkerven met een mes er daarna kort bakken in een droge koekenpan. Eerst ongeveer 5 minuten op de vet kant, hierna nog 2 minuten op de vleeskant. En dan 10 minuten rusten onder aluminium folie.
De kerntempratuur van eendenborstfilet is medium 55°C en 65°C gaar
Barbarie eend | heel, ca. 1400 gram, 3 pers | € 16,90 | per kilo |
Eendenborstfilet | ca. 180 of ca. 350 gr | € 3,55 | per 100 gr |
Confit de Canard | € 2,75 | per 100 gr | |
Eendenbouten | ca. 350 gram | € 18,50 | per kg |
Eendenbouten | ca. 200 gram | € 18,90 | per kg |
Eendenlever | hele of deel van de lever | € 9,75 | per 100 gr |
Eendenlever | krullen of plakken | € 11,50 | per 100 gr |
Eendenmaagjes | geconfijt | € 8,50 | per 300 gr |
Gerookte eend | gesneden ca. 90 gr | € 8,25 | per pakje |
Gerookte eendenborst | heel | € 5,90 | per 100 gr |
Magret de canard | ca. 350 gram | € 3,95 | per 100 gr |
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen en eventuele gemaakte fouten.
Kalkoen
Kalkoen is familie van de kip, herkenbaar aan zijn naakte rode kop met vlezige blauwe en rode lellen aan beide kanten van zijn snavel. Een kalkoen heeft wit vlees en weegt geplukt tussen de 2 en 8 kilo. Een hele kalkoen uit de oven is een feestelijk gerecht dat graag gegeten wordt tijdens Thanksgiving en Kerst. Toch is een kalkoen braden niet zo makkelijk als het lijkt. Het vlees kan snel droog worden, vraag daarom vetspek en een receptje mee als u de kalkoen komt ophalen.
Kalkoen heeft een kerntemperatuur van 70°C.
Kalkoen heel | ca. 2 t/m 8 kg | € 13,50 | per kg |
Gevulde kalkoen ca 2,4 kg | half ontbeend, paddenstoelen vulling | € 28,75 | per kg |
Kalkoenpoten | € 9,50 | per kg | |
Kalkoendijen | € 10,25 | per kg | |
Kalkoendrumsticks | € 8,90 | per kg | |
Kalkoenfilet | € 16,90 | per kg | |
Kalkoenfilet gesneden | € 14,90 | per kg | |
Kalkoenhaasjes | € 18,65 | per kg | |
Kalkoenworstjes | merques of naturel | € 16,25 | per kg |
Kalkoenrollade | € 21,60 | per kg |
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen en eventuele gemaakte fouten.
Gans
Ganzenvlees is op dit moment nog niet heel populair in Nederland terwijl het een prachtig eerlijk stukje scharrelvlees is. Eerlijk is eerlijk; een gans bereiden is wel een uitdaging. Belangrijk is dat hij op lage temperatuur gaart en niet te lang. Ganzenvlees is wit-roze van kleur voor bereiden, en wit na bereiding.
De kerntemperatuur van een gans is 75°C.
Tamme ganzenbouten | ca. 350 gram per stuk | € 2,95 | per 100 gr | Tamme ganzenborsten | € 4,95 | per 100 gr |
Tamme gans vers Frankrijk | ca. 3 kg | € 27,50 | per kg |
Tamme gans heel (diepvries) | ca. 3 kg, 4 pers | € 18,50 | per kg |
Wilde gans | € 19,50 | per stuk | |
Wilde ganzenborst | € 22,50 | per kg | |
Wilde ganzenbouten | € 15,50 | per kg | |
Ganzenlever vers/rauw | hele of een lob | € 11,50 | per 100 gr |
Ganzenleverkrullen of plakken | € 13,50 | per 100 gr | |
Gerookte ganzenborst | € 4,25 | per 100 gr |
Duif
Ook wel de bosduif, ringduif, koolduif of (in jagersjargon) ‘blauwe’ genoemd. Panklaar weegt een duif ongeveer 200-300 gram. Het vlees is donkerbruin, zowel in gebraden als niet gebraden toestand.
Een hele duif uit de oven moet ongeveer 15 a 20 minuten garen op 180°C. Richtlijn kerntemperatuur: 55-60°C
Franse tamme duif ‘Anjou’ | € 29,50 | per kg | |
Wilde duif | heel of gefileerd, 1 pers | € 6,25 | per stuk |
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen en eventuele gemaakte fouten.
De Poulet de Bresse: de beroemde kip uit Frankrijk!
Bresse kip, of zoals de Fransen zeggen “Poulet de Bresse”, is een kippenras uit de Bresse regio in Frankrijk. Het is het enige gevogelte ter wereld met een gecontroleerde herkomstbenaming en kweek is aan uiterst strenge regels gebonden. Zo mogen de in totaal 300 kwekers van Poulet de Bresse hun eendagskuikens uitsluitend kopen bij geselecteerde kwekerijen in de Bresse streek. De eerste 5 weken blijven de kuikens binnen in ruime hoenderhokken en krijgen de kuikens uitsluitend granen die afkomstig zijn uit de Bresse streek. Op de eerste dag van de zesde week mogen de jonge kippen naar buiten. Hier scharrelen de Bresse kippen op de mooie groende weides op de vruchtbare grond van de Bresse regio. Aan ruimte geen gebrek. Bij 500 kippen dient een boer over 5000m2 vrije uitloop te beschikken. Dit betekend dat iedere Bresse kip 10m2 tot zijn beschikking heeft.
Wat maakt een Poulet de Bresse nou zo bijzonder? Alles! Niet voor niets wordt de Poulet de Bresse ook wel de Rolls Royce onder de kippen genoemd. Het ras, de leefomstandigheden in de Bresse streek, het klimaat, de leeftijd, de afwisselende voeding en de ruimte waarover de kippen beschikken geeft prachtige kippen met een mooie uitgesproken smaak. Stevig vlees met een pure smaakbeleving. De bereiding vraagt wel wat aandacht. Om de mooie smaak goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk tijdens het braadproces zo min mogelijk vocht en vet te verliezen. Een Bresse kip komt het best tot zijn recht gebraden in de roomboter in een ouderwetse braadpan of in de oven. Gedurende het braadproces de Bresse kip regelmatig bedruipen met het braadvocht.