IngrediΓ«nten
1 wilde eend
1 dl water of bouillon
2 el olie en wildkruiden
Omschrijving
Bereidingswijze
Bestrooi de binnen- en de buitenkant van de eend met wildkruiden. Leg de eend op een rooster boven een braadslede of ovenschaal met het water middenin een voorverwarmde oven (225Β°C), gedurende Β± 10 minuten. Bestrijk de eend met de olie en zet de oven dan op 180Β°C, gedurende Β± 80 minuten. Bedruip de eend regelmatig met het braadvocht. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.
Tip: Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of houten satΓ©prikker om het ev. aanwezig vet eerder te verwijderen. Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el honing en 1 el sojasaus voor een knapperige korstje.
Serveertip: Gebraden wilde eend met worteltjes, doperwten en krieltjes.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 80 minuten
Totaal: 100 minuten
Download