Wij zoeken versterking voor ons team! 🐓 Klik hier voor onze actuele vacatures!

  • Welkom
  • Assortiment
    • Gevogelte
    • Wild
    • Lamsvlees
    • Paté
    • Franse conserven
    • Traiteur
    • Wijn
  • Horeca
    • Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact

Reebout in rode wijnsaus

recept is voor 6 personen

Ingrediënten

1 reebout van ca. 2 kg

4 dl wildfond

100 gram boter

1 sjalot fijn gehakt

1 dl rode wijn

zout en peper

Omschrijving

Reebout bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 180°C; ondertussen de reebout in smeren met zout, peper en tijm.
  2. Hierna gaat u de bout aanbraden in de boter. Na ongeveer 10 minuten moet de gehele reebout mooi bruin zijn en plaatst u de pan of braadslee in de voorverwarmde oven.
  3. In ca. 40 minuten (op 180°C) braadt u de reebout mooi rosé.
  4. Hierna de bout uit oven nemen en warm houden op een rechaud of in aluminiumfolie.

De saus:

  1. Hiervoor gebruikt u de pan of braadslee waarin u de reebout heeft gebraden.
  2. Na de braadresten uit de pan te hebben gegoten fruit u het versnipperde sjalotje aan tot de mooi glazig is. Hierbij kan u eventueel een klontje boter toevoegen.
  3. Nu de pan afblussen met de rode wijn, iets inkoken en vervolgens de wildfond er aan toevoegen.
  4. De saus tot de gewenste dikte laten inkoken en afmonteren met een klontje koude boter.

Het opdienen:

  1. Serveer de bout in plakken gesneden op een voorverwarmde schaal, wat kastanjes en spruitjes er omheen en een beetje van de warme saus over de getrancheerde reebout gieten.
  2. Serveer hierbij stoofpeertjes in rode wijn en aardappelpuree.

De stoofpeertjes:

  1. De peertjes koken in half water/half rode wijn en een pijp kaneel. Ca. 2 – 2,5 uur.
  2. Het kookvocht afbinden met wat sago of aardappelmeel.

Wijnsuggestie: Een volle rode Bourgogne of Bordeaux

Bon appetit!

 


Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Kooktijd: 40 minuten

Totaal: 1 uur


Download

Op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Werken bij Wildhandel Treuren?

Bekijk hier onze actuele vacatures

 
 
 

Contactgegevens

Jonker Fransstraat 61

3031 AM Rotterdam

010 – 412 46 99

info@treuren.nl

Openingstijden winkel

DI & WO10:00 – 18:00 uur

DO & VRIJ09:00 – 18:00 uur

ZA09:00 – 17:00 uur

ZO & MAGesloten
 

HORECA leveranties

MA t/m ZA
Rotterdam en omstreken

MA, WO & VRIJ
Den Haag, Scheveningen en omstreken

Facebook

Treuren wild gevogelte en traiteur

4 uur geleden

Treuren wild gevogelte en traiteur
Lamsvlees hoort bij de lente ✨ Op onze site vind u een aantal recepten om met overheerlijk lamsvlees aan de slag te gaan! Zoals dit recept voor een boterzachte lamsbout uit de oven! 🐑treuren.nl/recept/boterzachte-lamsbout/Treuren maakt je blij! 💚 ... Bekijk meerBekijk minder

Klik hier voor de foto

Bekijk op Facebook
· Deel

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen via e-mail

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten.
Klik om de fout te tonen
Fout: Serverconfiguratiefout

Instagram

Onze toonbank ligt er weer prachtig én goed gevul Onze toonbank ligt er weer prachtig én goed gevuld bij voor het weekend. Waar maken wij u dit weekend blij mee? 🐓

Treuren maakt je blij! 💚
Nieuws in ons traiteursassortiment 💫 Overheerli Nieuws in ons traiteursassortiment 💫 Overheerlijke quiches! Een klassieke quiche lorrainne én een vegetarische quiche met spinazie en ricotta. 🌱

De quiches wegen 350 gram per stuk en kosten €9,75

Treuren maakt je blij! 💚
Confit de canard is de Franse klassieker die van e Confit de canard is de Franse klassieker die van elke dag een feestje maakt! 🇫🇷

En de confit is ook redelijk gemakkelijk te bereiden! Het is een kwestie van het eendenboutje (in de vacuum verpakking) 20 minuten in heet water verwarmen (niet koken) en hierna eventjes kort (zonder vacuum verpakking) onder de grill leggen. Zo krijg de eendenbout een knapperige randje, maar blijft het vlees tegelijkertijd ook heerlijk mals. 🦆

Treuren maakt je blij! 💚
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #confit #confitdecanard #canard #duck #eend
Echte liefde mag ook een dagje later… 💚 Ook v Echte liefde mag ook een dagje later… 💚 Ook vandaag hebben wij de overheerlijke harten-kipburgers! 🐓 
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #kipburger #kipburgers
Gestrikt voor het weekend ✨ deze fazanten worden Gestrikt voor het weekend ✨ deze fazanten worden in onze werkplaats voorzien van een stukje spek om uitdroging in de oven te voorkomen. 

Eet bij de fazant traditioneel zuurkool of geroosterde wintergroenten als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en bijvoorbeeld venkel. Een overheerlijk weekend! 💚
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers
VACATURE | Winkelpoelier (leerling) 💫 Het nieu VACATURE | Winkelpoelier (leerling) 💫

Het nieuwe jaar direct beginnen met een nieuwe uitdaging? Wij hebben een bijzonder mooie nieuwe functie openstaan binnen Treuren. Namelijk de functie van poeliers-leerling! In deze functie draai je dagelijks mee in ons familiebedrijf en wordt jou het vakmanschap van het authentieke poeliers- en slagersvak geleerd. Van kruiden, fileren, ontbenen, plukken tot (voor de échte liefhebber) zelfs het villen. 🦌

Je hoeft geen ervaring te hebben in het poeliers en/of slagersvak maar wel een bak enthousiasme, goede zin en interesse in onze producten. Heb je interesse gekregen in deze functie? Lees dan snel verder op onze website! 

Treuren maakt je blij! 💚
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #vacature #vacaturerotterdam
Tam konijn in de spotlight! 🐰 Konijnnenvlees is Tam konijn in de spotlight! 🐰 Konijnnenvlees is mals en zacht van structuur maar juist sappig qua smaak. Daarnaast is konijn lichtverteerbaar en een bron van omega 3-vetzuren. 💚 En daardoor past konijn helemaal in het straatje van de goede voornemens! 

Ook is konijn ontzettend veelzijdig en komt zowel goed tot zijn recht in stoofschotels als tijdens het grillen of bij een bereiding in de oven! 💫

Treuren maakt je blij! 🐓
Het nieuwe jaar bracht helaas ook een griepgolf me Het nieuwe jaar bracht helaas ook een griepgolf met zich mee. Blijf gezond en boost de weerstand met huisgemaakte kippensoep! 🍲

Ga zelf aan de slag met ons recept van de website of haal onze kant-en-klare (bevroren) kippensoep in de winkel. 🐓

Treuren maakt je blij! 💚
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #kippensoep #kippensoepje #chickensoup
Onze parelhoenrollade gevuld met pruimen in rode w Onze parelhoenrollade gevuld met pruimen in rode wijn saus is altijd een succes op tafel! ✨

Alles van onze traiteursafdeling is kant-en-klaar en hoeft u alleen nog maar eventjes op te warmen in de oven of magnetron.

Treuren maakt je blij! 💚
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers

©2021 Treuren Wildhandel Rotterdam | Slagerij Rotterdam

Ontwikkeld door: BURO210

  • Welkom
  • Assortiment
    • - Gevogelte
    • - Wild
    • - Lamsvlees
    • - Paté
    • - Franse conserven
    • - Traiteur
    • - Wijn
  • Horeca
    • - Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact