• Welkom
  • Assortiment
    • Gevogelte
    • Wild
    • Lamsvlees
    • Paté
    • Franse conserven
    • Traiteur
    • Wijn
    • BBQ
  • Horeca
    • Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact
  • Vacatures

Parelhoenbout met zuurkool

recept is voor 4 personen

Ingrediënten

4 parelhoenbouten

50 gr. rookspek of katenspek in blokjes

20 gr. boter of margarine

1 pakje zuurkool of 500 gr. zuurkool uit het vat

2 el honing

1 1⁄2 dl vruchtensap of zoete witte wijn

2 el rozijnen

2 el ananasstukjes

2 el mandarijntjes

Peper en zout

Omschrijving

Bestrooi de parelhoenbouten met zout en peper. Bak het spek uit in een braadpan met dikke bodem, voeg de boter toe en bak hierin de bouten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd de bouten warm in de folie. Schep de zuurkool in de pan. Roer de honing los met het sap en giet dit in de pan. Voeg de vruchten en de bouten toe. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 30 minuten. Heerlijk met gegratineerde aardappelrozetten en een geurige witte Duitse of Elzasser wijn.
 
Tip!
Vul een diepe ovenschaal (of Römertopf) met een laagje aardappelpuree. Verdeel daarover de zuurkool volgens bovenstaand recept met de parelhoenbouten. Plaats de schaal middenin een voorverwarmde oven op 200°C (heteluchtoven 175°C), gedurende 30 minuten. Reken voor de Römertopf een langere tijd en raadpleeg daarvoor de gebruiksaanwijzing.
 
Serveertip
Voorgerecht: Heldere bouillon met reepjes winterwortel Hoofdgerecht: Parelhoen met zuurkool en gegratineerde aardappelrozetten
Nagerecht: Gepofte appelen uit de oven met vanillevla en kaneel


Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totaal: 1 uur


Download

Op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Werken bij Wildhandel Treuren?

Bekijk hier onze actuele vacatures

 
 
 

Contactgegevens

Jonker Fransstraat 61

3031 AM Rotterdam

010 – 412 46 99

info@treuren.nl

Openingstijden winkel

DI & WO10:00 – 18:00 uur

DO & VRIJ09:00 – 18:00 uur

ZA09:00 – 17:00 uur

ZO & MAGesloten
 

HORECA leveranties

MA t/m ZA
Rotterdam en omstreken

MA, WO & VRIJ
Den Haag, Scheveningen en omstreken

Facebook

Treuren wild gevogelte en traiteur

12 uur geleden

Treuren wild gevogelte en traiteur
It's beginning to look a lot like Christmas🎄De winkel is inmiddels helemaal in kerstsferen gebracht! Tijdens de decembermaand heeft onze winkel extra openingstijden. ✨Hiernaast is de webshop natuurlijk 24/7 geopend! Houd er rekening mee dat er maar een beperkt aantal afhaalsloten per dag zijn en dat sommige populaire afhaalsloten snel vol kunnen raken. Reeds gemaakte bestellingen in de webshop kunnen niet worden aangepast. Ook kan de afhaaldatum en bijbehorende afhaaltijd niet gewijzigd worden. Hierover telefonisch contact met ons opnemen heeft helaas geen zin. Mocht het niet lukken via de webshop? Dan kunt u gewoon naar de winkel komen. Wij nemen verder via de mail, telefonisch of in de winkel geen bestellingen aan. Maar alles is voldoende op voorraad om iedereen van een fantastisch kerstdiner te voorzien. Houd hierbij wel rekening met drukte en een eventuele wachttijd. Tenslotte kunnen bijna al onze verse producten ingevroren worden, dus u kunt er ook voor kiezen uw producten eerder in huis te halen en deze in te vriezen. Vraag hiervoor passend advies aan onze medewerkers. Treuren maakt je blij! 💚Dinsdag 19 december 09:00 - 18:00Woensdag 20 december 09:00 - 18:00 Donderdag 21 december 09:00 - 18:00Vrijdag 22 december 09:00 - 18:00Zaterdag 23 december 09:00 - 17:00Zondag 24 december 09:00 - 15:00Maandag 25 december geslotenDinsdag 26 december geslotenWoensdag 27 december 10:00 - 18:00Donderdag 28 december 10:00 - 18:00Vrijdag 29 december 10:00 - 18:00Zaterdag 30 december 09:00 - 17:00Zondag 31 december geslotenMaandag 1 januari geslotenDinsdag 2 januari 10:00 - 18:00 ... Bekijk meerBekijk minder

Klik hier voor de foto

Bekijk op Facebook
· Deel

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen via e-mail

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten.
Klik om de fout te tonen
Fout: Serverconfiguratiefout

Instagram

Onze maiskipfilets in zachte pepersaus liggen er w Onze maiskipfilets in zachte pepersaus liggen er weer prachtig bij vandaag! ✨
Parelhoen is een prachtig en veelzijdig stukje gev Parelhoen is een prachtig en veelzijdig stukje gevogelte. Waarmee je eigenlijk in de keuken alle kanten mee op kunt! Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze boutjes met geitenkaas en spek, paupiëttes in marinade, als rollade of juist een hele parelhoen! ✨

Treuren maakt je blij! 💚
Feestelijk het weekend in met onze overheerlijke p Feestelijk het weekend in met onze overheerlijke paté's 💫 We hebben een divers assortiment van grove wildpaté's met fazant, wildzwijn en hert en ook fijnere paté's zoals truffel-champagne paté en paté encroute met eend. 🦆

Treuren maakt je blij! 💚
Stoofpeertjes horen écht bij de winter en zeker b Stoofpeertjes horen écht bij de winter en zeker bij het koude weer van de afgelopen en komende dagen is er niets lekkerder dan huisgemaakte stoofpeertjes volgens Oma Treuren's recept 🍐

Treuren maakt je blij! 💚
🎁 Zoekt u nog een Sinterklaas of surprise-cadea 🎁
Zoekt u nog een Sinterklaas of surprise-cadeautje voor uw collega, partner of vriendin? 
Wildhandel Treuren heeft het geschikte cadeau voor elke thuis kok- en kokkin! 
Een bijzonder stukje gevogelte, juist iets wilds of een mooie fles wijn,
Er zou voor iedereen in onze winkel wel iets te vinden moeten zijn! 

En kunt u zelf moeilijk beslissen of heeft u écht geen idee? 
Kies dan de Treuren-cadeaubon, daar weet elke fijnproever wel raad mee! 

(En voor alle hulp-Sinten en Sintinnen - het bedrag op deze cadeaubon mag u zelf verzinnen!) 💫

Treuren maakt je blij! 💚
Nieuwe week, nieuwe en verse toonbank! Zoals deze Nieuwe week, nieuwe en verse toonbank! Zoals deze overheerlijke kwartels in lemon-koriandersaus! Het frisse van deze saus combineert prachtig met vlees van de kwartel, wat licht en zacht van smaak is. 💫

Treuren maakt je blij! 💚
Yes, ze zijn er weer! De overheerlijke wild rookwo Yes, ze zijn er weer! De overheerlijke wild rookworsten van Wild van Wild. De rookworst is gemaakt van 100% wild (hert en wild zwijn) en gerookt op beukenhout. Hierdoor krijgt hij een mooie donkere kleur, goede rooksmaak en een écht knapperige karakter. ✨

Treuren maakt je blij! 💚
Al sinds 1992 zitten wij in het hoekpand aan de Jo Al sinds 1992 zitten wij in het hoekpand aan de Jonker Fransstraat in Rotterdam. 🐓 
Waar we zijn begonnen met een klein pandje met een een werkplaats, een kantoor en een winkel. Zijn wij inmiddels, in bijna 20 jaar tijd, een combinatie geworden van drie winkelpanden in één, de Jonkerfransstraat nummer 61 tot en met 63 plus (sinds kort) de Admiraal de Ruyterweg 38A. Met een prachtige grote winkel mét traiteursafdeling, een grote werkplaats, diverse mega koelingen, twee kantoorruimtes en een speciaal afhaalpunt voor de drukkere periodes (zoals kerst). ✨

Een bedrijf om elke dag trots op te zijn! 💚 Altijd al onderdeel uit willen maken van ons team? Bekijk onze actuele vacatures op onze website!
Onze traiteursafdeling is winter-klaar! 🥘 De to Onze traiteursafdeling is winter-klaar! 🥘 De toonbank ligt vol met dagelijks vers bereidde pepers en stoven, rode kool, spruitjes en stoofpeertjes. Alles voor een overheerlijk najaar! 💫

Treuren maakt je blij! 💚
Volg op Instagram
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

©2021 Treuren Wildhandel Rotterdam | Slagerij Rotterdam

Ontwikkeld door: BURO210

  • Welkom
  • Assortiment
    • - Gevogelte
    • - Wild
    • - Lamsvlees
    • - Paté
    • - Franse conserven
    • - Traiteur
    • - Wijn
    • - BBQ
  • Horeca
    • - Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact
  • Vacatures