• Welkom
  • Assortiment
    • Gevogelte
    • Wild
    • Lamsvlees
    • Paté
    • Franse conserven
    • Traiteur
    • Wijn
  • Horeca
    • Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact

Bresse kip gebaseerd op het recept van George Blanc

recept is voor 4 personen

Ingrediënten

1 Bresse kip van 1,8 kg, in stukken gesneden

1 liter room (slagroom of kookroom)

100 g ongezouten boter

10 (kastanje) champignons

4 teentjes knoflook

2 uien

200 ml droge witte wijn

Sap van een halve citroen

Witte wijn

Zout en versgemalen peper

Omschrijving

Bereidingswijze:

– Schil en snijd de uien in vieren. Verwijder de steeltjes van de champignons, was ze en droog ze goed af, en snijd ze vervolgens in vieren. Plet de knoflookteentjes met de platte kant van een mes.
– Smelt de boter in een grote sautépan of koekenpan op hoog vuur.
– Leg de kipstukken in de pan, inclusief de dijen, en breng op smaak met zout en peper.
– Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de pan.
– Giet de witte wijn erbij en roer goed door, terwijl je de aangebakken resten op de bodem van de pan los schraapt. Voeg de verse room toe en laat het geheel zachtjes sudderen gedurende 20-25 minuten.
– Bak ondertussen de kippenvleugels (nog aan de borst bevestigd) 20 minuten in de oven op 200°C. Breng ze op smaak en voeg wat boter toe.
– Als ze gaar zijn, haal dan de vleugels van de kip en voeg ze toe aan het roommengsel.
– Leg de kipstukken op een voorverwarmde diepe serveerschaal, bedek ze met aluminiumfolie en houd ze warm.
– Zeef de saus in een pan met een fijne zeef. Voeg een scheutje citroensap toe, breng de saus op smaak en breng het aan de kook.
– Giet de saus over de kip en serveer eventueel met Vonnas-crêpes of boterige rijst.


Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: Ongeveer 45 minuten

Totaal: 1 uur


Download

Op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Vacatures

Bekijk onze actuele vacatures!
 
Vacature: Poelier/slager/medewerker werkplaats
 

Contactgegevens

Jonker Fransstraat 61

3031 AM Rotterdam

010 – 412 46 99

info@treuren.nl

Openingstijden winkel

DI & WO10:00 – 18:00 uur

DO & VRIJ09:00 – 18:00 uur

ZA09:00 – 17:00 uur

ZO & MAGesloten
 

 

HORECA leveranties

MA t/m ZA
Rotterdam en omstreken

MA, WO & VRIJ
Den Haag, Scheveningen en omstreken

Facebook

Treuren wild gevogelte en traiteur

1 uur geleden

Treuren wild gevogelte en traiteur
Vier het weekend met kakelverse kippeling van Treuren! Treuren maakt je blij! 💚 ... Bekijk meerBekijk minder

Klik hier voor de foto

Bekijk op Facebook
· Deel

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen via e-mail

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten.
Klik om de fout te tonen
Fout: Serverconfiguratiefout

Instagram

wildhandeltreuren

wildhandeltreuren
It's the most wonderful time of the year! 🎄 De It's the most wonderful time of the year! 🎄

December is voor ons de drukste maand van het jaar, wij vinden het fantastisch dat jullie massaal onze winkel bezoeken en ook dit jaar kiezen voor wild tijdens de feestdagen. Bestellingen voor de kerstperiode (kalkoenen en gevulde kalkoenen) kunt u álleen via de webshop doen.

Bestellingen voor de kerstperiode (kalkoenen en gevulde kalkoenen) kunt u álleen via de webshop doen. Telefonisch, via de email of in de winkel nemen wij geen bestellingen aan. De webshop omvat niet ons volledige assortiment, alle andere artikelen kunt u gewoon tot aan 24 december 16:00 bij ons in de winkel komen halen.🎄

Alle webshopbestellingen die vanaf vrijdag 20 december worden opgehaald, staan klaar in ons pick-up point; Admiraal de Ruyterweg nummer 38 A (naast onze winkel). Bestellingen van vóór deze datum kunt u ophalen in de winkel.

Ook hebben wij rond de december periode een aantal dagen aangepaste openingstijden. Houd hier rekening mee tijdens uw bezoek!

Openingstijden December
Maandag 16 december – Gesloten
Dinsdag 17 december – 09:00 – 18:00
Woensdag 18 december – 09:00 – 18:00
Donderdag 19 december – 09:00 – 18:00
Vrijdag 20 december – 09:00 – 18:00
Zaterdag 21 december – 09:00 – 17:00
Zondag 22 december – 12:00 – 17:00
 
Maandag 23 december – 09:00 – 18:00
Dinsdag 24 december – 08:00 – 16:00
Woensdag 25 december – Gesloten
Donderdag 26 december – Gesloten
Vrijdag 27 december – 10:00 – 18:00
Zaterdag 28 december – 09:00 – 17:00
 
Maandag 30 december – Gesloten
Dinsdag 31 december – 09:00 – 16:00
Woensdag 1 januari – Gesloten
🎁 Het is bijna 5 december, pakjesavond zoals ie 🎁
Het is bijna 5 december, pakjesavond zoals ieder jaar.
De verjaardag van de Sint, die vier je met elkaar! 
Bij onze goedheilig man draait het om zoet: zoet zijn én zoet eten.
Maar we vertellen graag een geheimpje, dat alleen wij weten.

De Sint is ook razenddol op Frans gevogelte en traiteur,
En stopt daarom voordat hij naar Spanje gaat ook bij ons nog voor de deur! 
Wanneer de juttezakken tot op de bodem zijn geleegd,
Wordt door de Sint zo onze toonbank hierin leeg geveegd! 

Toastjes en wijn, 
reepeper en wildzwijn. 
Parelhoenders en fazant, 
tamme eendjes en wilde gans. 
Spruitjes en patrijs, paté en ree-rug filet. 
Het gaat allemaal, op de boot naar spanje mee! 

Viert u het avondje vol wil geraas samen met Sinterklaas?
Haal dan nog snel nog wat lekkers in huis, want 5 december is nabij.
We hoeven de Sint niet meer te vertellen, Treuren maakt je blij! 💚
Openingstijden winkel tijdens de decemberperiode 🎄

Maandag 16 december – Gesloten
Dinsdag 17 december – 09:00 – 18:00
Woensdag 18 december – 09:00 – 18:00
Donderdag 19 december – 09:00 – 18:00
Vrijdag 20 december – 09:00 – 18:00
Zaterdag 21 december – 09:00 – 17:00
Zondag 22 december – 12:00 – 17:00
 
Maandag 23 december – 09:00 – 18:00
Dinsdag 24 december – 08:00 – 16:00
Woensdag 25 december – Gesloten
Donderdag 26 december – Gesloten
Vrijdag 27 december – 10:00 – 18:00
Zaterdag 28 december – 09:00 – 17:00
 
Maandag 30 december – Gesloten
Dinsdag 31 december – 09:00 – 16:00
Woensdag 1 januari – Gesloten
Terug van weggeweest: overheerlijke konijnenboutje Terug van weggeweest: overheerlijke konijnenboutjes in port-bosvruchten saus! 

Treuren maakt je blij! 💚
🎁 Zoekt u deze maand nog een mooi cadeau voor 🎁

Zoekt u deze maand nog een mooi cadeau voor uw geliefde, collega's of vriendinnen? 
Maar weet u van alle gekte niet waar te beginnen? 

Geen paniek, geen ge-maar!
De Treuren-cadeaubon is voor iedereen daar!

Een mooi stukje wild, een kant-en-klare stoof of een mooie fles wijn! 
Wij weten zeker - bij Treuren zal er voor ieder wat zijn!

Bestel 'm online in onze webshop, of haal hem in onze winkel op! 
En tik gelijk het avondeten voor vanavond op de kop.
Het nuttige met het aangename verenigen - dat is helemaal top! 

En voor alle hulp-Sinten en Sintinnen - het bedrag op deze cadeaubon mag u zelf verzinnen! 💫

Treuren maakt je blij! 💚
De perfecte borrelplank stel je samen bij Treuren! De perfecte borrelplank stel je samen bij Treuren! De mooiste paté's, vruchtencompote, flinterdunne gedroogde hammen en romige rillettes. ✨

Treuren maakt je blij! 💚
Té leuk om niet alsnog te delen! 🥳 Op zaterda Té leuk om niet alsnog te delen! 🥳

Op zaterdag 9 november stonden wij in de Laurenskerk op het Platenburg Wijnfestival, ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van Wijnkoperij Platenburg. 

Hier serveerden wij een overheerlijk borrelplank met gerookte wildzwijnsham, gerookte hertenham en twee soorten wildpaté's. Gecombineerd met toastjes en een cumberlandsaus. 🦌

Treuren maakt je blij! 💚
Alle kleuren en smaken van de herfst worden verteg Alle kleuren en smaken van de herfst worden vertegenwoordigd in ons traiteurs assortiment! 🧡

Treuren maakt je blij! ✨
Cacciatore is een heerlijke Italiaanse droge worst Cacciatore is een heerlijke Italiaanse droge worst! En wist u dat de naam afkomstig is van het feit dat de jagers ('cacciatori') de worst vroeger meenamen tijdens de jacht? ✨

Treuren maakt je blij! 💚
Volg op Instagram
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

©2024 Treuren Wildhandel Rotterdam | Slagerij Rotterdam

Ontwikkeld door: BURO210

  • Welkom
  • Assortiment
    • - Gevogelte
    • - Wild
    • - Lamsvlees
    • - Paté
    • - Franse conserven
    • - Traiteur
    • - Wijn
  • Horeca
    • - Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact