Dirk Kroon (1946) debuteerde als dichter in 1968, inmiddels publiceert hij al meer dan een halve eeuw gedichten. In 2017 verschenen zijn verzamelde gedichten Op de hoogte van de vogels, in 2019 gevolgd door Onder de vogels.

 

‘Ongeveer 50 jaar geleden ontdekten wij in Rotterdam het poeliersbedrijf Treuren. Een zaak van gemiddelde omvang, maar van opvallend hoge kwaliteit. Het werd een letterlijk aantrekkelijk adres voor ons jonge twintigers die nog tal van culinaire ervaringen tegoed hadden. Van de ‘oudere’ heer Treuren leerden wij het assortiment van vers wild en gevogelte kennen en waarderen. Eén belangrijke levensles hebben wij nooit vergeten, toen hij opmerkte: ‘Goedkoper kan altijd.’ Het heeft ons een leven lang behoed voor het aanschaffen van minder kwalitatieve producten.


Later kwam zoon Rob ook in de zaak en leerde hij het poeliersvak van zijn vader en via een gedegen opleiding. Op zeker moment ging vader Treuren zich steeds meer terugtrekken en nam de zoon de zaak over. Met een aangeboren ambitie ontwikkelde hij het aanbod van steeds meer producten en wist hij in binnen- en buitenland de beste producenten en leveranciers aan zich te binden. Maar ook ontdekten meer klanten de weg naar dit unieke adres. Wij werden zeer vaste klanten.


Enkele jaren geleden vond een ingrijpende verbouwing en uitbreiding plaats en sindsdien is er geen groter assortiment meer denkbaar, qua verse spullen, qua klaargemaakte gerechten en allerlei nevenproducten als wijnen en delicatessen. We zijn er niet meer weg te slaan, al worden onze porties door het vorderen van de leeftijd iets kleiner.’

 

Geliefde producten bij de familie Kroon zijn het Bretons konijn, de magnifieke kippen uit Les Landes en Bresse en de diverse mogelijkheden van ree, hert en wildzwijn (en wat de winter nog meer biedt). In de zomer kiezen zij juist vaak voor verse of gerookte eendenborst om een salade aan te vullen. Zonder Loué eieren, Gildehoenfilets en grillworst van kip zullen zij ook zelden de winkel verlaten!

 

Wilt u meer weten over het leven of de dichtbundels van meneer Kroon? Lees dan hier verder op de website van meneer Kroon: https://www.dirkkroon.nl