Een prachtig pand met authentieke items gecombineerd met een modern en sfeervol interieur. Vanuit de keuken van het Ambachthuys worden met passie en liefde voor het vak de meest voortreffelijke gerechten uit de Franse keuken (met een moderne twist) voor u verzorgd.
 

Aankomende december is Dimitri alweer 5 jaar eigenaar van deze prachtige zaak die hij samen met zijn vrouw runt. Samen zijn zij het gezicht van de zaak geworden: Dimitri in de keuken en zijn vrouw als gastvrouw naast de maître Sander Niemeijer en sommelier Lonneke van der Wel. Naast haar eigen bedrijf (Finishing Touch Flowers) zorgt ze ook bij restaurant het Ambachthuys voor de ‘finishing touches’
 

• Jullie zijn in het begin van de lockdown heel erg snel geschakeld naar afhaal- en bezorg menu’s, hoe hebben jullie dit zo snel gedaan?
 
Rond de feestdagen deden wij al vaker catering bij de mensen thuis, hier was al jaren vraag naar. En toen de eerste lockdown aangekondigd werd, konden wij dus snel overschakelen naar afhalen en bezorgen. Het was ook heel leuk om creatief bezig te blijven en alsnog elke week een mooi weekmenu te bedenken voor bij de mensen thuis. Het mooiste verhaal vanuit Restaurant het Ambachthuys in de lockdown is dat wij elke week bij het bezorgen naar meer adressen in dezelfde straat mochten. Eén van onze vaste gasten tipte bijna elke week een andere buurman over ons menu!
 
Nu het er naar uit ziet dat na zaterdag de restaurants weer volledig geopend mogen worden zijn er alsnog veel mensen (voor jonge ouders met kleine kinderen die niet altijd in het weekend oppas kunnen regelen) die vragen of wij kunnen blijven doorgaan met het ‘Ambachthuys bij u thuis’-weekmenu omdat het echt een uitje voor thuis is geworden. We moeten even kijken hoe alles loopt, maar wij zouden het ook heel leuk vinden om hiermee door te blijven gaan.
 
Wat is het favoriete gerecht op jullie kaart?
 
Als ik moet geloven wat de mensen zeggen, is dat de kreeft met truffelboter, dat is al jaren mijn signatuur gerecht. Deze is verkrijgbaar als hele of als een halve kreeft. Toen ik nog in Wassenaar werkte, in mijn eerste zaak, stond deze al bij mij op de kaart. En wij hebben momenteel nog regelmatig mensen in de zaak die speciaal vanuit Wassenaar komen voor de kreeft met truffelboter. Dat is echt fantastisch!
 
• Hoe zijn jullie bij Treuren terecht gekomen?
 
Zo! Daar vraag je me iets, daarvoor moet ik echt even gaan graven in mijn geheugen. Ik denk dat ik al meer dan 10 jaar samen werk met Treuren. Waarschijnlijk ben ik ooit getipt door een collega en als je eenmaal gewerkt heb met de producten van Treuren wil je nooit meer anders! En niet alleen vanwege de prachtige producten, maar ook omdat Rob zelf zo’n fijne vent is. Hij is rustig en een fijne gesprekspartner die meedenkt en ook graag samen dingen tot stand wil brengen. Zeker in de lockdown hebben we elkaar veel gesproken, we doen al zolang zaken, hij weet precies wat voor keuken wij hebben en kan daar ook heel specifiek dingen voor aanbieden. Dan belde hij ‘Hi Dimitri, is deze week voor het ‘Ambachthuys bij u thuis’-weekmenu dit of dit misschien leuk?’.
 
Met welke producten van Treuren werk je zelf het liefst?
 
Eigenlijk is het gehele wildseizoen mijn favoriet, ondanks dat het zo kort is maar daardoor is het tegelijkertijd ook heel erg speciaal. Ik ben in oktober echt aan het wachten op de eerste fazant, dat blijft een spannend moment voor zo’n mooi product. Daarnaast kijk ik altijd al maanden uit naar het eerste zuiglam in het voorjaar. En gelukkig is de Bresse kip jaarrond te verkrijgen, want deze is van Treuren echt ongeëvenaard.
 
• Waar kijk je naar uit komende maand?
 
Als alles goed blijft gaan, hopen wij zaterdag 5 juni weer open te mogen, met alle maateregelen natuurlijk in acht genomen. Helaas zijn wij niet heel groot, dus met 1,5 meter tussen de tafels en de gasten blijven er maar zo’n 25 zitplekken over. Maar alles is beter dan gesloten te zijn!
 
Wilt u meer weten over Restaurant het Ambachthuys of het ‘Ambachthuys bij u thuis’-menu bestellen? Lees dan hier verder:
https://www.hetambachthuys.nl