In deze ‘Chef aan het Woord’ dit keer geen chef, maar fijnproever en horecaondernemer Jeroen Ballot. Jeroen Ballot is al jaren een graag gezien gezicht in onze winkel. De 60-jarige horecaondernemer en culinair adviseur woont op een steenworp afstand van Treuren en checkt altijd even in via Facebook als hij er is. Jeroen is een échte Bourgondiër die bij elke speciaalzaak zijn favorieten heeft. Zoals de gehaktballen bij de Ballentent, de tonijn van The Fish Lab en maiskippetjes van Treuren.

 

Jeroen Ballot heef al meer dan 40 jaar ervaring in de horeca. Als uitbater van de horeca bij de Golfbaan in Kralingen en als oprichter/eigenaar van het Indiase eetcafé Curry’s, ook in Kralingen. Momenteel is hij eigenaar van het merk LekkerT, producent van o.a. LimonGERSo een Rotterdams gebrouwen Limoncello, waarvoor Jeroen zélf de citroenen voor schilt. Onder LekkerT vallen ook de likeuren Natte Nel en Hete Willy. Deze Rotterdamse biologische likeuren worden exclusief verkocht via De Admiraliteit Dranken. Daarnaast organiseert Jeroen ook ieder jaar de Haringparty010, hét Rotterdamse haring event. Dit jaar zal dat plaatsvinden op dinsdag 15 juni bij restaurant Old Dutch te Rotterdam.

 

Geboren en getogen in Kralingen was Jeroen Ballot jaren vaste klant bij poelier van der Bas, toen deze zijn deuren sloot en Ballot verhuisde naar het centrum ontdekte hij zijn nieuwe favoriete poelier: Treuren. Zeker nu de horeca (helaas) nog steeds gesloten is, is Jeroen Ballot altijd op zoek naar nieuwe bereidingen en nieuwe gerechten.. Zo heeft hij sinds kort een airfryer (het mocht eerst niet van zijn vrouw, ze was bang dat het ging stinken). Hiermee heeft als eerste een hele kip in klaar gemaakt, naar eigen recept met Aziatische kruiden. En dat was een groot succes! Sowieso eet Jeroen naar eigen zeggen minimaal twee keer per week kip van Treuren, één keer hele kip uit de oven en één keer in de week kippendijen, daarvan maakt hij het liefst een curry.

 

Jeroen geeft lachend toe ‘soms misschien wel drie keer in de week’ de kip van Treuren te eten, hij geeft aan dat de kip erg veelzijdig en erg lekker is! In het Wildseizoen haalt Jeroen Ballot ook graag fazant en patrijs. En de foie gras van Treuren vindt hij ook erg verleidelijk, maar ‘dat is iets feestelijks, niet iets voor elke week’.

 

Jeroen Ballot is ook erg actief op Facebook en laat altijd enthousiaste en positieve recensies achter bij zijn favorieten winkels en restaurants, zoals bij, Amarone, Chung, Kaat Mossel, Old Dutch en bij Wildhandel Treuren. Als Jeroen niets post op Facebook , dan was hij niet al te enthousiast. Maar negatief zal hij zich online niet snel uitlaten. Liever deelt hij alleen het positieve en enthousiasme!

 

En daar worden wij ook weer enthousiast van! Wilt u meer weten over Jeroen Ballot, de LimonGERSO van LekkerT of de Haringparty010? Lees dan verder via https://www.facebook.com/LimonGERSo/?ref=page_internal