Wim Severein laat zich graag inspireren door reizen langs alle wereldkeukens, maar de basis van zijn gerechten wordt gelegd door zoveel mogelijk lokale ingrediënten uit het seizoen. Zijn gerechten zijn hierdoor toegankelijk, maar toch ook spannend. Een creatieve zoektocht naar bijzondere smaakcombinaties eindigt bij restaurant The Millèn in een perfecte harmonie.
 

  • Kun je me iets meer vertellen over de keuken waar je momenteel werkt en hoe je hier terecht bent gekomen?

Jarenlang heb ik in het restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam gestaan, dat helaas werd gesloten. De gemeente had een andere bestemming voor het restaurant en toen kreeg ik de kans om voor mezelf te beginnen. Mijn zaak is nu vooral een ongedwongen restaurant, in een hotel, waar iedereen welkom is. Fijnproevers en liefhebbers kunnen bij ons even ontsnappen aan de hectiek van de bruisende metropool Rotterdam. Hier kun je genieten van een culinaire lunch of diner, zowel zakelijk als privé.
 

  • Heb je momenteel een favoriet gerecht bij jullie op de kaart?

Ik kook graag seizoensgebonden. Dus in de herfst heb ik andere favorieten dan in de zomer. In de lente gebruik ik graag groene groenten en peulvruchten en in de herfst juist paddenstoelen, wild en herfstknollen. Hierdoor heb ik niet één favoriet op de kaart maar juist de combinatie van verschillende gerechten waaruit gekozen kan worden zijn altijd mijn favoriet. Het jaarrond hebben wij Anjou-duif op de kaart staan, wel de royal versie want dat zijn iets vollere duiven. Dit vind ik echt een super mooi product! Het is een luxe product en je hebt echt een bepaalde techniek nodig om dit goed op het bord te krijgen. In het voorjaar maak ik de Anjou-duif graag met tuinbonen en nu in de herfst juist met pompoen.
 

  •  Wat is jouw favoriet vanuit het wildseizoen om mee te werken?

Ik heb niet echt favorieten en we maken sowieso iedere maand een nieuw menu. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Nu zijn wij, met de start van het wildseizoen, begonnen met wilde eenden en met hert. De wilde eenden zijn juist in augustus en september op zijn mooist. Dan zijn ze nog wat magerder dan later in het seizoen en juist heel prettig om mee te werken. Voor volgende maand denk ik dat er weer fazant op het menu komt, dit is zo’n prachtig product waar ik echt naar uit kijk om weer mee te werken.
 

  • Waarom werk je graag met Treuren als leverancier?

Ik werk denk ik al 25 jaar samen met Treuren, dat is dus best wel lang! Eigenlijk met de hele familie Treuren werk ik al lang. Het fijne aan Treuren is dat iedereen altijd voor je klaar staat. Ik spreek ’s avonds de bestelling in en als ik ‘s ochtends binnen kom dan ligt de bestelling er al. Ook als ik specifieke vragen heb weten ze dat goed in te vullen. Juist ook wanneer iets niet mogelijk is of niet in het seizoen past. Het is gewoon een hele prettige samenwerking. Er zijn korte lijntjes, soms krijg ik zelf een appje over een bepaald product. Rob kan aan hele mooie spullen en producten komen, niet alleen in het wildseizoen maar juist het jaarrond. Zoals de bijvoorbeeld Mechelse Koekoek, een prachtig gevogelte waar soms lastig aan te komen is, ik durf het eigenlijk niet op de kaart te zetten omdat er niet zoveel van is. En Rob? Die heeft dat dan gewoon!
 

  • Waar kijk je zelf naar uit de komende tijd?

Absoluut de rest van het wildseizoen, wild eten kan hier! Maar we hebben ook mooie stukken vis, het is gewoon culinair genieten bij ons. Elke maand heeft het menu een fantastische combinatie van 4, 6 of 8 gangen. Een ‘echt eten’-menu, onze gerechten zijn puur, herkenbaar en tóch spannend.
 
We hebben ook een ‘Six O’clock’-deal van 18.00 tot 20.00 uur. Voor als je niet de tijd hebt voor de volledige ‘fine dining experience’. Ontsnap even aan de hectiek en laat je tussen 18.00 en 20.00 uur volledig in de watten leggen bij The Millèn! Deze ‘Six O’clock’-deal omvat een 3-gangen diner met extra’s voor slechts € 59,- per persoon.
 
Wilt u meer weten over Chefkok Wim Severein of juist reserveren bij Restaurant The Millèn? Klik dan hier! https://restaurantthemillen.nl