Restaurant aan de Zweth is een chique zaak met een moderne twist. Er wordt gekookt op topniveau, wat inmiddels ook beloond is met Michelinster, en gewerkt met prachtige en smaakvolle seizoens- en streekproducten. De bediening is onder leiding van Anjeta, gastvrij, vlot, goed en zorgt voor een relaxte en warme sfeer. Er is een prachtig beschut terras aan het water met uitzicht over de Delfste Schie. Absoluut de moeite waard om zelf te ontdekken!

 

  • Kun je me iets meer vertellen over de stijl van jullie keuken?

 De stijl van aan de Zweth is eigenlijk de traditionele Franse basis met daarbij wereldse, en dan voornamelijk Europese, invloeden. Daarbij kun je vooral denken aan de manier van bereiding maar ook juist de ingrediënten. De producten die ik gebruik haal ik het liefst uit de regio, en de regio is voor mij groter dan alleen Zuid-Holland, zo gebruik ik graag producten uit de hele Benelux. Wij werken graag met kleine ambachtelijke producenten met een voorliefde voor de natuurlijke omstandigheden.

 

  • Wat is momenteel jouw favoriete gerecht op jullie kaart?

Zelf kan ik niet kiezen! Ik vind namelijk alle gerecht echt heel lekker, anders staan ze natuurlijk niet op onze kaart. Maar de gasten hebben overduidelijk een favoriet, namelijk de salade van Noordzee krab. Wij proberen juist deze favoriete gerechten te behouden maar ook wel te laten ontwikkelen. Ik heb al helemaal een idee in mijn hoofd om na de lockdown dit gerecht aan te passen, om hem te laten evalueren naar een volgend niveau.  

 

  • Wat vind je prettig aan de samenwerking met Treuren?

 Treuren is een van mijn favoriete leveranciers en dat is echt waar! Maar de kwaliteit is gewoon altijd goed. Verder is de samenwerking met Rob (Treuren) heel prettig, we kunnen goed samen door één deur.  Daarnaast is ook bezorging goed! Het is bij leveranciers namelijk niet altijd van zelfsprekend dat al deze aspecten kloppen. Maar bij Treuren is alles plus, plus, plus!

 

  • Wat is jouw favoriete product vanuit het wildseizoen van Treuren om mee te werken?

Het Wildseizoen is natuurlijk bijna afgelopen maar ik werk eigenlijk het hele jaar door graag met hert, dit is gelukkig jaarrond te verkrijgen. Het liefst werk ik dan met het mooiste stukje: de rug filet. Die bakken we dan rosé en serveren we met een zogenoemde ‘gremolata’. Een mengsel van peterselie, citroen en olijfolie die samen een bijzondere smaak mee geven. Daarnaast vind ik het ook heel lekker om af en toe een stoofje maken van de herten bouten en die dan bij de rug filet te serveren, aanvullend aan het hoofdgerecht.  

 

  • Hoe gaan jullie verder om met de momentele lockdown van de horeca?

We blijven momenteel creatief nadenken over de mogelijkheden die er wél zijn tijdens de lockdown. We willen dit graag met z’n allen overleven, maar dat is soms wel lastig. Momenteel hebben we een ‘ADZ’- thuismenu. Een overheerlijk en divers 5 gangen-menu die uit te breiden is met verschillende aperitiefjes en extra’s. Daarnaast hebben we nu in januari en februari een heus ‘kreeften festival’ waarbij u een menu krijgt met ongeveer 700 gram kreeft, op verschillende manieren bereid. Namelijk een salade met een halve kreeft en een halve gegratineerde kreeft. Een fantastisch mooi menu waar we nu al heel veel positieve reactie op krijgen!

 

Maar uiteindelijk hopen natuurlijk snel weer gasten te mogen ontvangen in ons prachtige restaurant, wij kunnen in elk geval niet wachten!

 

Wilt u meer weten over Restaurant aan de Zweth of wilt u het ‘ADZ’-thuis menu of het juist de kreeften festival menu bestellen voor thuis? Kijk dan snel op de website van de Zweth. https://www.aandezweth.nl