Lake House bestaat nu ongeveer twee jaar, in 2018 geopend met een letterlijke vliegende start, ze gingen van nul naar topsport in een hele korte tijd. Het is een grote zaak met heel veel plek en in de zomer ook een goed gevuld terras, daarnaast is er ook een zaal voor bruiloften, vergaderingen en babyshowers. Een heel breed palet in mogelijkheden, Lake House onderscheidt zich door dit brede concept in een warme ambiance.

 

  • Kun je me iets meer vertellen over de stijl van de keuken waar je momenteel werkt?

Onze keuken heeft een brede kaart, we proberen op alle vlakken iets mee te pakken. Zo hebben we de bekende gerechten als een Poké Bowl of een carpaccio, die kunnen uiteraard niet missen. Maar daarnaast hebben we ook de befaamde gillardeau oesters en kreeft. We proberen alles een eigen twist mee te geven. Daarnaast koken we graag seizoensgebonden met zogenoemde ‘verkleinde kaartjes’, zoals verse Zeeuwse mosselen in het mosselseizoen. Helaas moeten we door corona het wildseizoen overslaan, maar anders hadden we zeker een wildkaartje gehad.

 

  • Wat is momenteel jouw favoriete gerecht op jullie kaart?

We waren echt net begonnen met de nieuwe kaart, de zogenoemde winterkaart. En daar hebben we helaas maar twee hele dagen mee kunnen werken. Daarop stond onder meer de eendenborst op, echt een super mooi product. Om de eendenborst een eigen karakter te geven serveren wij deze met gekarameliseerde witlof, pomme gratin, madeira jus, wortelcrème en chantenay wortels. Juist het zoete van de wortel werkt heel goed met eendeborst. Verder stond op deze nieuwe kaart ook de lamsrack van Treuren. Met een lak van beurre noissette & amsterdamse uitjes, crème van gerookte pastinaak, macadamia en groene kool. Ook al zo’n feestje, echt heel jammer dat het maar van zo’n korte duurt mocht zijn.

 

  • Wat vind je prettig aan de samenwerking met Treuren?

Ik werkte al met Treuren toen ik nog bij andere bedrijven werkte, maar ten eerste de kwaliteit. Die is altijd goed! Ten tweede de kracht van communicatie. Het is een fijne winkel en er werken fijne mensen. Alles en iedereen staat voor kwaliteit!

 

  • Wat is jouw favoriete product vanuit het wildseizoen van Treuren om mee te werken? 

Zelf werk ik heel graag met wild en gevogelte, zoals bijvoorbeeld met kooieend. Echt een mooi product waar ook niet zomaar iedereen aan kan komen, en met Treuren kan dat wel.

 

Vorig jaar hebben wij in het wildseizoen met patrijs gewerkt, de prachtige roodpootpatrijs. Echt een moeilijk vogeltje, maar juist omdat het zo’n moeilijk vogeltje is echt een uitdaging. En ook omdat niet iedereen dit zomaar thuis kan koken, dat vind ik belangrijk in een restaurant. Dat je iets ervaart, iets beleeft en iets proeft wat je niet thuis makkelijk kunt namaken.
 

Omdat de horeca momenteel helaas nog steeds gesloten is denkt ook Lake House in oplossingen. Zo biedt Lake House nu de ‘Lake House at home experience’ aan waarbij een van de chefs én een kelner naar jouw huis komen, om die restaurant beleving aan te bieden die iedereen juist nu zo mist. Uiteraard nemen ze alles mee; een 7 gangen menu inclusief amuses en friandises, een bijpassend wijnarrangement en zelfs bestek en servies van Lake House. Hierdoor ontstaat er een fantastisch avondvullend programma. En het mooiste? Ze nemen de afwas mee en laten jouw keuken weer brandschoon achter!

 

Daarnaast is Lake House momenteel bezig met het opzetten met een ‘DIY Kerst menu’. Waarbij je niet uiteten hoeft, maar wel thuis het gemakt ervaart van een bereide maaltijd. De producten komen al gegaard en de gerechten komen al bijna kant-en-klaar in huis waardoor je zelf geen tijd kwijt ben aan de voorbereidingen en juist meer tijd met elkaar kunt zijn. Doormiddel van een instructie video en een papieren uitleg tover je zo een prachtig vier gangen Lake House menu op tafel.

 

Wilt u meer weten over Jochem Appel of over de ‘Lake House at home expierence’ of het DIY Kerst menu? Lees dan hier verder! https://lakehouserotterdam.nl