• Welkom
  • Assortiment
    • Gevogelte
    • Wild
    • Lamsvlees
    • Paté
    • Franse conserven
    • Traiteur
    • Wijn
    • BBQ
  • Horeca
    • Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact

Wilde eend met oesterzwammen

recept is voor 4 personen

Ingrediënten

4 panklare wilde eenden

1 knolselderij in dobbelsteentjes gesneden

100 g oesterzwammen met de hand in stukjes gescheurd

1 gesnipperd sjalotje

500 ml melk

150 g boter

50 g room

1/2 el gehakte verse rozemarijn

100 g kleine spruitjes

peper en zout

Voor de saus

25 g fijngehakte wortel

1 kleingesneden ui

1 takje verse tijm

0,2 l wildfond

50 g aalbessengelei

2 dl witte wijn

2 dl rode wijn

1 laurierblad

100 g mager rookspek in blokjes

8 gekneusde peperkorrels

4 kruidnagels

4 jeneverbessen

2 kaneelstokjes

200 g crème fraiche

50 g hazenbloed

Omschrijving

Bereid eerst de crème van knolselderij voor. Kook de dobbelsteentjes knolselderij met de rozemarijn gaar in de melk. Draai het geheel in de keukenmachine tot een gladde puree. Laat de puree ca. 12 uur lang uitlekken in een met een keukendoek beklede zeef. De uitgelekte melk kunt u wegdoen.
 
Begin vervolgens aan de saus. Zweet de groenten en het spek aan in wat olie en voeg dan alle andere ingrediënten (behalve het hazenbloed) toe. Breng zachtjes aan de pruttel. Snijd de eendenboutjes van de karkassen, bestrooi ze met zout en peper en bak ze snel aan in wat boter. Doe ze vervolgens in de saus-in-wording en laat ze in circa twee uur tijd garen tot ze lekker mals zijn. Neem de boutjes uit de saus en houd ze warm. Zeef de saus en gooi de “smaakmakers” weg. Proef op peper en zout en doe er eventueel wat bij.
 
Bak de eendenborsten aan het karkas goudbruin in de boter. Plaats ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 200°C en laat het geheel een klein kwartier doorgaren. Uit de oven halen en minstens vijf minuten laten rusten op een warme plek (b.v onder aluminiumfolie).
 
Breng een pan water met zout aan de kook. Pel mooie blaadjes van de spruitjes af en blancheer deze 30 seconden in het kokende water. Schep de blaadjes vanuit het kokende water direct in ijswater. Haal ze er uit en bestrijk ze met een kwastje met gesmolten boter.
 
Als u hazenbloed heeft, roer deze dan nu voorzichtig door de saus. Pas op: de saus mag niet meer koken  .
Verwarm de crème van knolselderij en breng de substantie over in een spuitzak met een gladde mond.
 
Bak de oesterzwammen met het sjalotje en een beetje peper en zout snel knapperig in een licht ingevette pan met anti-aanbaklaag.
 
Serveertip: Spuit met de spuitzak grote cirkels selderijcrème op de voorverwarmde borden. Snijd de filets van de karkassen af. Haal ook het vel er af, snijd het vlees in dunne plakken en leg deze in een waaiervorm binnen de cirkel. Plaats hier de boutjes op. Strooi de stukjes oesterzwam over het gerecht. Roer de saus nog even glad met een staafmixer en schep de saus over het vlees. Garneer het geheel met de geglaceerde spruitenblaadjes, serveer en zet de rest van de saus in een kom op tafel.


Bereidingstijd

Voorbereiding: 60 minuten

Kooktijd: 60 minuten

Totaal: 120 minuten


Download

Op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Werken bij Wildhandel Treuren?

Bekijk hier onze actuele vacatures

 
 
 

Contactgegevens

Jonker Fransstraat 61

3031 AM Rotterdam

010 – 412 46 99

info@treuren.nl

Openingstijden winkel

DI & WO10:00 – 18:00 uur

DO & VRIJ09:00 – 18:00 uur

ZA09:00 – 17:00 uur

ZO & MAGesloten
 

HORECA leveranties

MA t/m ZA
Rotterdam en omstreken

MA, WO & VRIJ
Den Haag, Scheveningen en omstreken

Facebook

Treuren wild gevogelte en traiteur

3 dagen geleden

Treuren wild gevogelte en traiteur
Vers gegrilde kippen dijen! De perfecte combi voor de zaterdagavond. Een knapperige kippenvelletje en super zacht, mals vlees. 🍗Treuren maakt je blij! 💚 ... Bekijk meerBekijk minder

Klik hier voor de foto

Bekijk op Facebook
· Deel

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen via e-mail

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten.
Klik om de fout te tonen
Fout: Serverconfiguratiefout

Instagram

Onze toonbank ligt er weer prachtig én goed gevul Onze toonbank ligt er weer prachtig én goed gevuld bij voor het weekend. Waar maken wij u dit weekend blij mee? 🐓

Treuren maakt je blij! 💚
Nieuws in ons traiteursassortiment 💫 Overheerli Nieuws in ons traiteursassortiment 💫 Overheerlijke quiches! Een klassieke quiche lorrainne én een vegetarische quiche met spinazie en ricotta. 🌱

De quiches wegen 350 gram per stuk en kosten €9,75

Treuren maakt je blij! 💚
Confit de canard is de Franse klassieker die van e Confit de canard is de Franse klassieker die van elke dag een feestje maakt! 🇫🇷

En de confit is ook redelijk gemakkelijk te bereiden! Het is een kwestie van het eendenboutje (in de vacuum verpakking) 20 minuten in heet water verwarmen (niet koken) en hierna eventjes kort (zonder vacuum verpakking) onder de grill leggen. Zo krijg de eendenbout een knapperige randje, maar blijft het vlees tegelijkertijd ook heerlijk mals. 🦆

Treuren maakt je blij! 💚
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #confit #confitdecanard #canard #duck #eend
Echte liefde mag ook een dagje later… 💚 Ook v Echte liefde mag ook een dagje later… 💚 Ook vandaag hebben wij de overheerlijke harten-kipburgers! 🐓 
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #kipburger #kipburgers
Gestrikt voor het weekend ✨ deze fazanten worden Gestrikt voor het weekend ✨ deze fazanten worden in onze werkplaats voorzien van een stukje spek om uitdroging in de oven te voorkomen. 

Eet bij de fazant traditioneel zuurkool of geroosterde wintergroenten als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en bijvoorbeeld venkel. Een overheerlijk weekend! 💚
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers
VACATURE | Winkelpoelier (leerling) 💫 Het nieu VACATURE | Winkelpoelier (leerling) 💫

Het nieuwe jaar direct beginnen met een nieuwe uitdaging? Wij hebben een bijzonder mooie nieuwe functie openstaan binnen Treuren. Namelijk de functie van poeliers-leerling! In deze functie draai je dagelijks mee in ons familiebedrijf en wordt jou het vakmanschap van het authentieke poeliers- en slagersvak geleerd. Van kruiden, fileren, ontbenen, plukken tot (voor de échte liefhebber) zelfs het villen. 🦌

Je hoeft geen ervaring te hebben in het poeliers en/of slagersvak maar wel een bak enthousiasme, goede zin en interesse in onze producten. Heb je interesse gekregen in deze functie? Lees dan snel verder op onze website! 

Treuren maakt je blij! 💚
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #vacature #vacaturerotterdam
Tam konijn in de spotlight! 🐰 Konijnnenvlees is Tam konijn in de spotlight! 🐰 Konijnnenvlees is mals en zacht van structuur maar juist sappig qua smaak. Daarnaast is konijn lichtverteerbaar en een bron van omega 3-vetzuren. 💚 En daardoor past konijn helemaal in het straatje van de goede voornemens! 

Ook is konijn ontzettend veelzijdig en komt zowel goed tot zijn recht in stoofschotels als tijdens het grillen of bij een bereiding in de oven! 💫

Treuren maakt je blij! 🐓
Het nieuwe jaar bracht helaas ook een griepgolf me Het nieuwe jaar bracht helaas ook een griepgolf met zich mee. Blijf gezond en boost de weerstand met huisgemaakte kippensoep! 🍲

Ga zelf aan de slag met ons recept van de website of haal onze kant-en-klare (bevroren) kippensoep in de winkel. 🐓

Treuren maakt je blij! 💚
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers #kippensoep #kippensoepje #chickensoup
Onze parelhoenrollade gevuld met pruimen in rode w Onze parelhoenrollade gevuld met pruimen in rode wijn saus is altijd een succes op tafel! ✨

Alles van onze traiteursafdeling is kant-en-klaar en hoeft u alleen nog maar eventjes op te warmen in de oven of magnetron.

Treuren maakt je blij! 💚
.
.
.

#treurenrotterdam #wildhandeltreuren #wildhandeltreurenrotterdam #treuren #treurenmaaktjeblij #wildhandelrotterdam #rotterdam #rotterdamcity #rotterdamhotspot #rotterdam010 #rotterdamfoodlovers #rotterdamfood #rotterdamfoodie #rotterdams #rotterdamfoodlovers #food #foodie #foodiesofinstagram #foodlovers

©2021 Treuren Wildhandel Rotterdam | Slagerij Rotterdam

Ontwikkeld door: BURO210

  • Welkom
  • Assortiment
    • - Gevogelte
    • - Wild
    • - Lamsvlees
    • - Paté
    • - Franse conserven
    • - Traiteur
    • - Wijn
    • - BBQ
  • Horeca
    • - Chef aan het woord
  • Over ons
  • Recepten
  • Nieuws
  • Webshop
  • Contact