Al lijkt het buiten nog steeds zomer, het eerste wild is inmiddels al weer binnen. Wilde eendjes, fazanten, haas, ree en hert het is er allemaal weer.

Het mooie weer doet ons niet gelijk aan wild denken. Wild dat is er toch alleen in de winter? Dit klopt maar gedeeltelijk, want sommige wildsoorten zijn pas vanaf oktober verkrijgbaar, maar er zijn ook diverse wildsoorten die al vanaf half augustus verkrijgbaar zijn. Zo is de jacht op wilde eendjes al vanaf 15 augustus geopend. Prachtig wild van eigen bodem. De wilde eenden zijn in september en oktober op z’n lekkerst. In die periode hebben ze een dunne huid en mooi zacht rozig vlees met een prachtige smaak.

Gelijk met de wilde eenden komen er ook alweer wilde duiven binnen. Heerlijk wild uit de regio. Denk hierbij aan de landerijen tussen Rotterdam en Den Haag. Ook met de wilde duif kunt u heerlijke gerechten bereiden.

Maar ook haas, ree en hert zijn weer volop vers verkrijgbaar. Mooi rood wild met een eigen smaak. Ook op onze traiteursafdeling maken wij weer heerlijke gerechten met hert en ree.

Terug naar nieuwsoverzicht