IngrediΓ«nten
1 groot wild konijn of 2 kleine konijnen
2 dl water of bouillon
2 vleestomaten
2 el tomatenpuree
2 tl oregano
60 g boter of margarine
konijn- of wildkruiden
Omschrijving
Dit gerecht kan zowel met wild als met tam konijn gemaakt worden. Let bij het gebruiken van tam konijn dat dit vlees zachter en malser van smaak en structuur is dan wild konijn.
Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen en bestrooi de delen met konijnkruiden. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg het water, de tomaten in partjes en de oregano toe en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan en stoof dit gedurende Β± 70 minuten.
Tip: Bind het stoofvocht bij met allesbinder of aangemengde bloem en voeg enkele druppels Worcestershiresauce toe.
Serveertip: Konijnstoofschotel met gekookte bloemkool, komkommersla en gekookte krieltjes.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 70 minuten
Totaal: 100 minuten
Download