Ingrediënten
Kalkoen (±3 kg)
Spek (voor over de rug van de kalkoen)
Boter
Peper en Zout
Omschrijving
Standaard recept kalkoen (±3 kg) Oven voorverwarmen op 220°C
Twee grote banen folie gekruist over elkaar leggen (glimmende kant binnen)
Kalkoen erop leggen, goed invetten en kruiden (bedekken met spek en/of vullen)
Kalkoen in folie wikkelen (goed afsluiten) maar niet te strak
Kalkoen in de oven doen en na 30 min temperatuur verlagen tot 170°C.
Kalkoen blijft nog 2 uur in de oven
Folie openen en eventueel spek verwijderen, zodat het vel bruin wordt
Temperatuur verhogen tot 200°C en de kalkoen nog 20- 30 min bakken.
Regelmatig met braadsap begieten.
Bij zwaardere kalkoen de tussenbaktijd (170°C) verlengen met half uur per kilo.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 3 uur
Totaal: 3,5 uur
Download